Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Franklin:

  Franklin

  Verpleegkundig specialist , 48 jaar
  Eigenschappen van Franklin:

  Ik heb na mijn middelbare school heel bewust gekozen voor het HBO-V, en in het bijzonder de psychiatrie. Door omstandigheden in mijn familie was ik daar mee in aanraking gekomen. Toen ik zag hoe de verpleegkundige van de psychiatrische afdeling zijn werk met zoveel passie deed, dacht ik: dat wil ik later ook.

  Inmiddels werk ik al meer dan 25 jaar in de psychiatrie. Het mooie van dit vak is dat je daadwerkelijk wat voor mensen kunt betekenen. Omdat je mensen vaak wat langer begeleidt, is er echt tijd om mensen te leren kennen, vertrouwen te winnen en een plan te maken dat leidt tot herstel. Niet alleen maar door pillen, maar door samen dingen te ondernemen: een afspraak bij de woningbouw voor een huis, psycho-educatie, de familie leren kennen en betrekken bij het herstel.

  Zo kreeg ik van de week van de moeder van een patiënt een complimentje over hoe goed het ging met haar zoon. En dat terwijl ze altijd heel wantrouwend was naar de psychiatrie. Deze jongen heeft nu een eigen woning, heeft bewust gekozen om weg te gaan uit de stad en te verhuizen naar een rustig dorp, waar hij niet meer bloot staat aan allerlei verleidingen. Hij had best last van vooroordelen, werd toch gezien als ‘die overlast gevende Marokkaan’. Nu doet hij het hartstikke goed. Hij heeft het echt zelf gedaan, ik was slechts een instrument. Ik ben echt trots op hem.

  Zoals hij zijn er veel mensen met psychiatrische klachten, die gebukt gaan onder stigmatisering. En dat terwijl ze mensen zijn zoals jij en ik, met een smartphone, een familie, een baan. Het kan je buurvrouw zijn, zonder dat je het weet. Er zou best meer openheid over mogen zijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy