Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Judith:

  Judith

  Wijk GGD-er , 48 jaar
  Eigenschappen van Judith:

  Ik zit heel vaak op het politiebureau en vraag dan: ‘Mannen, wat is er allemaal gebeurd?’ Vervolgens pak ik mijn tas en ga ik op pad.

  Soms zijn agenten uren bezig met een verwarde dementerende of een verslaafde met waanbeelden. Sommigen maken een hele buurt bang met hun gedrag. De problemen waar ik me mee bezig houd zijn vaak complex en dat vind ik echt heel erg leuk. Als wijk-ggd’er werk je op het snijvlak van zorg en veiligheid. Wij proberen te voorkomen dat mensen met verward gedrag gedoe geven door tijdig te signaleren en handelen. Hiervoor hebben we veel contacten in de wijk, zoals ook met de huisarts, politie, gemeente, wooncorporatie en winkeliers. Het effect is dat de politie ook minder werk heeft aan verwarde personen.

  Een simpel voorbeeld: laatst was ik bij een 85-jarige dementerende mevrouw. Ze was dronken in een auto gestapt en had een scooter aangereden. De politie zocht haar thuis op om haar daarmee te confronteren, maar zij zei: ‘Ik heb helemaal niet gereden!’. Ze raakte door het gesprek in paniek, sloeg om zich heen en belandde uiteindelijk in de cel. Daar hoort die mevrouw natuurlijk helemaal niet thuis. Om haar te helpen heb ik samen met haar echtgenoot, maatschappelijk werk, de huisarts en GGZ een plan van aanpak gemaakt. Hopelijk voorkomen we daarmee dat ze opnieuw in de problemen raakt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy