Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Robert:

  Robert

  Behandelrapporteur , 28 jaar
  Eigenschappen van Robert:

  Ik werk nog maar een half jaar als behandelrapporteur in een tbs-kliniek. Toch heb ik het gevoel dat ik in de afgelopen zes maanden meer heb bijgedragen aan de maatschappij dan tijdens mijn hele eerdere carrière. Ik kan een bijdrage leveren om Nederland veiliger te maken en patiënten te helpen door goede zorg, want dat verdient iedereen.

  Als rapporteur stel ik de conceptversies op voor alle stukken over patiënten, zoals verlengingsadviezen en verlofaanvragen. Verder notuleer ik behandelplanbesprekingen. Elke drie maanden wordt een patiënt geëvalueerd en worden nieuwe doelen vastgesteld. Daarnaast wordt besloten of er wel of geen verlof wordt aangevraagd.

  Toen ik hier net kwam werken, vond ik het contact met de patiënten wel spannend. “Wat hebben die mensen allemaal niet gedaan”, dacht ik. Inmiddels is dat beeld helemaal veranderd. De mensen die hier rondlopen, zijn psychiatrische patiënten en moeten behandeld worden. Totdat ze goede resultaten halen, beschermen wij ze tegen zichzelf en voorkomen we dat ze opnieuw de fout ingaan.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy