Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Willy:

  Willy

  Intaker & kraamverzorgende , 53 jaar
  Eigenschappen van Willy:

  Ook na 33 jaar vind ik de kraamzorg nog steeds geweldig. Tegenwoordig doe ik ook de intakegesprekken van zwangere vrouwen. Dat is een extra taak die je als kraamverzorgende kan oppakken. Ik vind het echt heel leuk om cliënten te begeleiden en ze voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd.

  Als kraamverzorgende ben je niet alleen bezig met de baby, maar ook met zaken als voeding, voorlichting en instructie. Soms ben je net een maatschappelijk werkster. Dat is niet zo vreemd, want mensen zien je even als onderdeel van het gezin. Ze vertellen je daarom heel veel, zoals relatieproblemen.

  Soms zijn het hele treurige verhalen, zoals bij een doodgeboren kindje. Ik vind het dan heel mooi om mensen te steunen op de momenten dat het nodig is. Ik kan naar ze luisteren en ervoor zorgen dat ze toch blijven eten, goed omgaan met bezoek en doorgaan met hun leven. Ook dat is heel belangrijk.

  Gelukkig overlijden baby’s niet vaak en zijn kraambedden meestal heel mooi. Dat is ook belangrijk, want elke geboorte is uniek al krijg je 10 kinderen. Wij kunnen ouders helpen om echt van die periode te genieten. Bij sommige mensen kom ik keer op keer terug. Dat is heel leuk, want je kunt ze daardoor echt zien groeien van pril gezinnetje naar familie.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy