Kom ook naar de Ontdekdezorg week van 16 tot en met 21 maart en ontdek welke baan bij jou past. Bekijk hier de activiteiten bij jou in de buurt.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Zohal:

  Zohal

  Student Doktersassistent , 17 jaar
  Eigenschappen van Zohal:

  Ik wil hierna heel graag doorstuderen. Ik heb die kans, dus die wil ik graag pakken.

  Hierna wil ik verloskunde gaan doen. Vrouwen door hun zwangerschap heen begeleiden, kinderen in de wereld helpen. Dat lijkt me echt prachtig.

  Ik mocht stage lopen op de poli verloskunde en gynaecologie. Zo kon ik echt zien wat het vak inhoudt, zowel wat een doktersassistente doet als wat een verloskundige doet. En ik heb veel geleerd over communicatie, dat is heel belangrijk. Ik dacht: wat zeg je nou tegen iemand van wie je niets weet? Maar dat ging me steeds beter af.

  Het contact dat ik als doktersassistente heb met mensen, heb ik straks ook als verloskundige. Dat hoort echt bij de zorg en ik vind dat iets heel moois. Als mensen denken aan de zorg, dan denken ze dat je alleen mensen wast. Maar verzorging kan op zo veel manieren, als doktersassistente was je bijvoorbeeld helemaal geen mensen. Je geeft adviezen aan patiënten, je doet kleine medische handelingen, plant afspraken, staat ze te woord aan de telefoon. Het is zo veel meer dan mensen denken. Je helpt mensen en die zijn je daar dankbaar voor, er is toch niets mooier dan dat?

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy