Ga naar content

"Ik miste zingeving in mijn werk"

Rob Loeffen (53) loopt mee in een groep voor gesloten jeugdzorg van De Hoenderloo Groep, op de locatie Kop van Deelen. Heel wat anders dan wat hij voorheen deed.

‘Van oorsprong heb ik een technische achtergrond. Ik heb waterbouwkunde gestudeerd. Om vervolgens in de sales te belanden. Ik heb commerciële functies vervuld bij verschillende bedrijven. Ik heb me altijd tot de zorgsector aangetrokken gevoeld. En dan met name tot de jeugdzorg. Het plezier in mijn vorige functie was ik al een tijdje kwijt en toen het bedrijf waar ik werkte werd overgenomen was dat voor mij het moment om op zoek te gaan naar wat ik écht wilde.

Loopbaancoach

Als je jonger bent ga je werk doen dat voor de hand ligt, dat past bij de ervaring die je hebt opgebouwd. Als je ouder wordt, wordt zingeving steeds belangrijker. Dat miste ik in mijn werk in de sales. In de zorg kan ik anderen helpen en echt iets bijdragen. Dat geeft de voldoening die ik zoek. Dat kwam ook naar voren toen ik een loopbaancoach raadpleegde. Uit tests bleek dat ik over eigenschappen beschik die bij uitstek in de zorg goed van pas komen.

Toen ik vervolgens bij toeval het project van Pluryn voorbij zag komen, wist ik: dit is wat ik zoek. De combinatie werken en studeren is natuurlijk pittig. Het is lang geleden dat ik naar school ben geweest, dus daar moet ik echt weer even aan wennen. Over het werk zelf maak ik me geen zorgen. Natuurlijk zal ik in heftige situaties terechtkomen, maar ik ben nuchter aangelegd en kan goed relativeren. Ik zal dus niet gauw mijn werk mee naar huis nemen en daarover blijven malen.

Corrigerend vingertje

Ik zie vooral erg uit naar de loopbaan die voor me ligt. Er zijn mooie ontwikkelingen gaande in de jeugdzorg. Het uitgangspunt is steeds meer een veilige sfeer creëren voor jongeren in plaats van met een corrigerend vingertje te zwaaien. Daarmee kunnen we goede resultaten behalen. Er echt zijn voor de jongeren, daar ga ik voor.’

Op dit moment is aanmelden voor het project Carrière Switchers niet meer mogelijk. Houd de website van Pluryn in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe startdata.

Ga naar de website https://www.pluryn.nl.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies
Bekijk meer artikelen over zorg & welzijn

Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

Privacy policy