Ga naar content

Word ook Ambassadeur van de Zorg!

Werken in de zorg is waardevol en onmisbaar. Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in zorg en welzijn. Een jonge ambassadeursbrigade zet studenten en starters in om jongeren te enthousiasmeren om te kiezen voor de zorg. Want wie kunnen jongeren nu beter vertellen wat werken in deze sector inhoudt dan jongeren zelf?

Middelbare scholieren staan al voor belangrijke keuzes: wat past mij, waar wil ik in verder? Het project ´Ambassadeurs van de Zorg´ zet studenten en starters in om met 'peer education' meer jongeren te laten kiezen voor een opleiding en baan in de zorg- en welzijnssector. Ambassadeurs van de Zorg werft en traint hiervoor tot 2022 een netwerk aan studenten en starters die al hebben gekozen voor zorg en welzijn. De ambassadeurs laten met hun eigen verhaal en interactieve opdrachten in de klas zien hoe divers de sector is. Zij gaan met leerlingen in gesprek over de veelzijdigheid van de opleidingen en (toekomstig) werkveld: wat leer je tijdens je opleiding, voor welke mensen zorg je en hoe ziet een werkdag eruit? De ambassadeur vertelt ook waarom en hoe hij/zij deze studiekeuze heeft gemaakt.

De studenten en starters worden professioneel getraind tot Ambassadeur van de Zorg. Communicatie- en presentatievaardigheden staan in de training centraal. De ambassadeurs leren hoe ze zichzelf en hun verhaal krachtig kunnen neerzetten. Binnen de groep ambassadeurs worden enkele jongeren opgeleid tot influencer. De influencers zijn hét gezicht van Ambassadeurs van de Zorg. Het zijn enthousiaste jongeren die zich extra willen inzetten als jong boegbeeld van de zorg- en welzijnssector. Zij krijgen een verdiepende training over de tips en tricks om zichzelf als ambassadeur online te profileren en worden hier tijdens de looptijd van het project in begeleid.

CNV Jongeren voert het project ‘Ambassadeurs voor de Zorg’ uit met financiering door het ministerie van VWS in het kader van het Actieprogramma Werken in de Zorg.

Ben je student of starter en wil jij ambassadeur worden?
Ga naar www.ambassadeursvandezorg.nl en meld je aan!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ambassadeurs in uw onderwijsinstelling of regio?
Kijk op www.ambassadeursvandezorg.nl of neem contact op met ons via avdz@cnvjongeren.nlof 030-7511850.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies
Bekijk meer artikelen over zorg & welzijn

Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

Privacy policy