Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Joke:

  Joke

  Dagbestedingscoach , 65 jaar
  Eigenschappen van Joke:

  Nog even en dan mag ik officieel met pensioen, maar ik blijf nog even doorwerken. Ik hou ervan voor iemand te zorgen. Eerder deed ik dat ook in Australië, waar ik zeven jaar woonde.

  In Nederland ben ik verzorgende IG-welzijn en dagbestedingscoach in een verpleeghuis. Het is belangrijk je cliënt te kennen en te weten wie het is. Veel mensen hebben last van een depressie. Door met de familie te praten probeer ik te achterhalen waar deze vandaan komt, zodat we er wat aan kunnen doen. Op die manier kunnen we mensen de laatste jaren van hun leven nog plezier geven.

  Als dagbestedingscoach kan ik ervoor zorgen dat mensen een goede dag hebben. Ik inventariseer hoe hun nacht en ochtend verliep. Daarna gaan we een activiteit doen. Het is voor mij belangrijk aan te voelen wat de stemming van mensen is zodat ik daarop in kan springen. Ik zorg dat ik zie wat er nodig is.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy