Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Samir:

  Samir

  Begeleider , 28 jaar
  Eigenschappen van Samir:

  Ik begeleid jonge statushouders tussen 11 en 18 jaar oud, die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. Vaak duurt het maanden voordat deze jongeren een beetje geland zijn. Ze hebben veel meegemaakt en staan er helemaal alleen voor.

  Als begeleider vind ik het heel belangrijk dat ze zich weer veilig voelen. Daardoor krijgen deze jongeren meer ruimte in hun hoofd en kunnen ze weer nadenken over andere zaken, zoals toekomstplannen en interesses.

  Ik voel me eigenlijk net hun vader en wil ze niet aan hun lot overlaten. De jonge vluchtelingen hebben veel in hun mars en ik wil ze laten zien wat er mogelijk is. Om ervoor te zorgen dat ze snel de taal leren en integreren, hebben ze allemaal een bijbaantje. Ze stapelen bijvoorbeeld pakketjes, brengen post rond of vullen vakken.

  Eén van de jongens die ik heb begeleid, zat echt in de put toen hij hier kwam. We hebben veel gepraat en gewerkt aan zijn basisvaardigheden. Zo leerde hij bijvoorbeeld zijn kamer op te ruimen en volgens een ritme te leven. Inmiddels gaat dat heel goed en is hij helemaal opgebloeid. Hij gaat zelfs naar het hbo. Ik ben zo trots op hem!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy