Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Grayson:

  Grayson

  Verpleegkunidge i.o. , 22 jaar
  Eigenschappen van Grayson:

  Sommige bewoners kunnen alleen maar door non-verbale communicatie laten weten hoe ze zich voelen. In mijn groep zit bijvoorbeeld een cliënt die schreeuwgedrag vertoont omdat ze niet kan praten. Ze schreeuwt uit pure frustratie.

  De meeste mensen negeren haar gedrag. Dat had ik in het begin ook, maar dat is voor haar niet de juiste methode, ontdekte ik. Daarom blijf ik de hele dag bij haar. Als ik iemand anders moet helpen, neem ik haar gewoon mee. Ze vindt het prima om in haar stoel op de gang te wachten, want dan weet ze dat ik in de buurt ben. Zoiets leer je niet uit boeken, maar door te observeren en gewoon te doen.

  Momenteel ben ik nog leerling hbo-verpleegkunde, maar wel al werkzaam in de zorg. Ik verzorg mensen met een beperking, begeleid ze bij activiteiten en leer ze alledaagse handelingen aan, zoals zichzelf aankleden en wassen. Niet alle cliënten hebben dezelfde zorg nodig, dus ik bekijk individueel wat iemand nodig heeft en wat ze zelf kunnen doen.

  Als cliënten iets bereiken, al smeren ze maar zelfstandig een boterham, vind ik het echt mooi om naar hun reactie te kijken. Ze voelen zich op zo’n moment waardig en daar krijg ik ook een goed gevoel van.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy