Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Steff een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • Ik ben ooit begonnen in de horeca en terechtgekomen bij War Child.Mijn hele gedachtegang werd gebrainwasht en ik zag in wat er allemaal gebeurt in de wereld.Waardoor ik in het buitenland, in Colombia heb gewerkt en toen dacht ik: dit werk dat ik in Colombia heb gedaan ik ga de kinderen in Nederland proberen te helpen.Met de gedachte, ook weer zo'n vooroordeel dat zal een stuk minder zijn dan de voormalig kindsoldaten.Dan kom je hier in Nederland en dan zie je dat de problematiek ook heel groot is, op een heel ander vlak maar wel waar mensen een vooroordeel op hebben dat ik denk: ja.En dat wil ik proberen weg te krijgen, zodat mensen zich bewust zijn hoe makkelijk het is om in de problemen te raken, dat je wereldje op z'n kop staat.Zodoende ben ik me volledig met alle passie in gaan zetten voor de jeugdzorg.
  • Kleine dingetjes tot een hele stoere jongen die jou zegt, dank je wel, hè vanuit het kleine, vanuit het pure, vanuit z'n hart.Dat is zo veel waard.Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Dat is gewoon mooi.En als je met je kinderen door het winkelcentrum loopt en een jongere van vijf jaar terug: Hé Steff, hoe is het?Ja, dat zijn mijn complimentjes waardoor ik denk: hé, die jongen weet nog wie ik ben, gaaf.Ik heb wat voor hem betekend.Dat zijn de kleine dingetjes waar je van moet genieten want het is heel zwaar werk, want je hoort zo veel ellende en je kan echt niet met alles helpen.Alleen als je dat kleine druppeltje kan geven, hoe mooi is het dan dat er misschien daarna weer dingen ontstaan vanuit het positieve dat je denkt: ja, ik heb toch een klein druppeltje bijgedragen aan deze jongen.
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Steff:

  Steff

  Trajectbegeleider werk en opleiden
  Eigenschappen van Steff:

  Ik ben ooit terechtgekomen bij War Child. Toen ik in Colombia werkte, zag ik wat er allemaal gebeurde in de wereld. Daarna wilde ik ook de kinderen in Nederland proberen te helpen.

  “Ik wil mensen bewust maken hoe makkelijk het is om in problemen te raken, dat je wereldje op z’n kop staat.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy