Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Esther:

  Esther

  Senior pedagogisch medewerker kinderopvang
  Eigenschappen van Esther:

  Werken op een kinderdagverblijf is echt heel erg uitdagend. Ik begeleid vooral kinderen tussen 10 en 12 jaar oud. Op deze leeftijd worden ze zich steeds bewuster van hun omgeving en de actualiteit. Dat is heel leuk, want daardoor komen ze met uiteenlopende vragen. Zo willen de kinderen vaak meer weten over het nieuws of hebben ze een mening over bepaalde gebeurtenissen. Ik heb bepaalde idealen en geef deze graag aan ze mee.

  Op de kinderopvang proberen we om kinderen op verschillende vlakken klaar te maken voor de maatschappij. Zo hebben we veel aandacht voor de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele kant. Als er bijvoorbeeld ruzie is, dan kijken we als begeleiders eerst of ze er onderling uitkomen. Is dat niet het geval, dan grijpen we in en geven we de kinderen handvatten om het conflict weer bij te leggen. Ouders hebben soms de tijd niet om het gesprek aan te gaan met hun kinderen over dit soort onderwerpen. Ik vind het heel mooi dat ik dat wel kan doen.

  Voorlopig wil ik zeker als pedagoog in de kinderopvang blijven werken want er zijn voldoende mogelijkheden voor mij om door te groeien. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk dat ik in vier jaar tijd ben gepromoveerd van ‘gewone’ naar senior pedagoog.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy