Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Selina een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • Ik moet zeggen, ik zit hier ook met een heel prettig team. We zijn ook heel erg op elkaar ingespeeld. Je werkt veel met elkaar samen. Je maakt veel mee.We hebben weleens momenten dat wij het ook heel zwaar hebben en als geintje zeg ik altijd, jongens, ik ga lekker bij de Jumbo werken achter de kassa, dan hoef ik alleen maar bliep, bliep te doen. Dat soort momenten deel je ook want ook voor ons is het soms weleens drie keer slikken als we helaas weer slecht nieuws krijgen dat een patiënt is overleden.We steunen elkaar. We kunnen altijd bij elkaar terecht. We kunnen er altijd over praten. We hebben een heel prettig team.
  • Ik voel me trots als een patiënt tegen mij zegt ja, als hij z'n dankbaarheid uit aan mij, dan voel ik me trots.Dan kan ik naar huis gaan en denken, ja, ik heb het toch wel weer goed gedaan denk ik vandaag, want de patiënt is tevreden en die is dankbaar.En, ja... Dan kan ik me toch wel heel trots voelen.
  • Vooral de gesprekken met de oncologie-patiënten zijn wel bijzonder.En, ja, magisch, zeg ik altijd maar.Mensen zijn heel kwetsbaar, ze komen bij jou.Er wordt veel over de dood gepraat. Er gaan ook mensen dood.Dat geeft wel een bepaalde band.De dankbaarheid van de patiënt is het mooiste wat je kan krijgen niks kan daartegenop.
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Selina:

  Selina

  Oncologie verpleegkundige
  Eigenschappen van Selina:

  “Het is bijzonder om met oncologiepatiënten te werken. Deze mensen zijn heel kwetsbaar en er wordt veel over de dood gepraat. Dit schept een bijzondere band. Maar als de patiënt zijn dankbaarheid naar mij uit, ga ik naar huis met een trots gevoel.”

  “”De gesprekken met oncologiepatiënten zijn magisch””

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy