Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nancy:

  Nancy

  Ambulance-verpleegkundige , 49 jaar
  Eigenschappen van Nancy:

  Natuurlijk kom ik als ambulanceverpleegkundige bij grote ongelukken of spectaculaire reddingsacties, maar we maken ook heel veel mooie momenten mee. Daar geniet ik zelf het meest van.

  Zo vind ik het bijvoorbeeld altijd heel bijzonder als iemand in mijn bijzijn onverwachts bevalt van een baby'tje. Ineens ben je als buitenstaander getuige van intens plezier in een familie. Dat is heel mooi. Soms kom ik bij mensen die in grote paniek zijn om iets heel kleins. Een nagel die eraf ligt, bijvoorbeeld. Eigenlijk moet daar natuurlijk geen ambulance naartoe, maar als we er toch zijn stel ik die persoon graag even gerust.

  Ik houd van deze intieme momenten. Daarom vind ik het ook helemaal niet erg om tijdens de feestdagen te werken. Als ambulanceverpleegkundige sta je soms ineens in een woonkamer, waar mensen net nog aan het kerstdiner zaten. Dat schept een bijzondere sfeer. Datzelfde gevoel heb ik als ik ‘s nachts werk. Ik vind het prachtig om in een donkere nacht naar iemands huis te rijden, de slaapkamer binnen te lopen en hulp te verlenen. Mensen vertellen op zo’n moment alles tegen je.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy