Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Sabine een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • Hoe ben je hier terechtgekomen? Ik ben begonnen, mijn carrière, als secretaresse.Dat heb ik tien jaar gedaan en op een gegeven moment was ik het zo zat, dat werken achter de computer.Dus dat wilde ik inruilen voor het werken met mensen en daarvoor heb ik de opleiding SPW, sociaal-pedagogisch werk, niveau 4.Dat is een mbo-opleiding.Daarna heb ik iets van zestien jaar als activiteitenbegeleidster gewerkt in de ouderenzorg. Vorig jaar begon het een beetje te kriebelen.Zo van: ik doe dit nou al een tijdje en wat wil ik nog meer en wat kan ik nog meer?Ik heb allerlei gesprekken gevoerd met mensen die ook in de zorg werken en zo ben ik erachter gekomen dat het beroep van verpleegkundige me wel heel erg aansprak.Daar ben ik nu voor aan het leren via de hbo-v.
  • Wat was je vooroordeel naar verpleging opleiding? M'n vooroordeel was dat het eigenlijk alleen maar wassen was en ja, mensen helpen met eten en koken, bijvoorbeeld en misschien hier en daar een wond verzorgen en dat was het dan wel.Er zitten ook veel coördinerende aspecten in veel samenwerken met andere disciplines.Je bent ook zorgverlener, je bent een regisseur.Dus er zitten zo veel rollen vast aan dit beroep.En ja, dat spreekt me heel erg aan.Ik heb m'n plekje hier wel gevonden.
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sabine:

  Sabine

  Verpleegkundige in opleiding
  Eigenschappen van Sabine:

  Naast het verlenen van zorg, ben je als verpleegkundige ook bezig met coördineren, samenwerken en regisseren. Dit beroep heeft veel meer rollen dan ik van tevoren dacht en dat spreekt mij heel erg aan.

  ““Ik dacht dat verpleegkundigen alleen maar bezig waren met wassen, koken en wonden verzorgen.””

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy