Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Annie:

  Annie

  Psychiatrisch verpleegkundige , 46 jaar
  Eigenschappen van Annie:

  Er rust nog altijd een taboe op dit vak. Mensen zeggen: “Werk jij tussen al die gekken?”. Ik zou willen zeggen: kom een dag meelopen, om het zelf ervaren. Patiënten hebben niet voor hun problematiek gekozen, het is hen overkomen. Het kan iedereen gebeuren.

  In dit vak moet je positief ingesteld zijn en goed kunnen reflecteren op jezelf. Je bent immers een spiegel voor je patiënten. Als er iets gebeurt, is het belangrijk om je goed te beseffen hoe je daar zelf op reageert. Op het moment dat je bijvoorbeeld geïrriteerd raakt, moet je dat uit kunnen leggen. Alleen dan kan je goede zorg geven.

  Ik wil mensen die het leven moeilijk vinden elke dag opnieuw ondersteunen, zodat ze het een heel klein beetje gemakkelijker krijgen. Alhoewel ze maar een korte tijd bij ons blijven, kan ik ze even structuur, regelmaat en ritme geven. In sommige gevallen komen mensen van de straat en is het fijn dat ze even aan tafel kunnen zitten, douchen en wat te eten krijgen. Zo voelen ze zich weer even mens.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy