Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Jurg:

  Jurg

  ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) assistent , 47 jaar
  Eigenschappen van Jurg:

  Werk in de zorg is ontzettend divers. Het is fysiek en mentaal uitdagend. Het is geen dom werk. Ik zou willen dat mensen dat meer beseffen. Ik en mijn collega’s helpen met de dagelijkse verzorging. Daar vallen ook kleine medische handelingen onder: verbanden verwisselen, blaasspoelingen, luchtwegen uitzuigen. Als je dat doet dan moet je goed weten waar je mee bezig bent.

  Ik heb hiervoor met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Dat vond ik ook heel leuk om te doen, maar ik merkte dat ik het moeilijk vind om beslissingen voor mensen te moeten nemen. Waarom zou ik mogen beslissen hoe veel geld ze mogen uitgeven of wat ze moeten aantrekken? De cliënten hier hebben zelf de regie over hun leven, dat trekt mij nu meer.

  Er is ook heel veel ander werk dat mij leuk lijkt, maar dit heeft heel veel voordelen. Ik heb vastigheid en kan het goed combineren met mijn gezin en mijn sporten omdat het rooster flexibel is. Daarnaast ben ik heel blij met de rol die ik heb binnen het team en bij de cliënten. Dat zijn dingen die veel waard zijn voor mij.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy