Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Gerry:

  Gerry

  Verpleegkundige Zorgcentrale , 63 jaar
  Eigenschappen van Gerry:

  Ik zit al 40 jaar in de zorg. Ik heb allerlei functies gehad, in het verleden vooral als kraamverpleegkundige. Maar ik ben inmiddels al jaren als verpleegkundige aan de Zorgcentrale verbonden.

  Bij de zorgcentrale ben je 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar voor thuiszorgmedewerkers en voor cliënten die thuiszorg krijgen. Cliënten kunnen bijvoorbeeld contact met ons opnemen als ze zijn gevallen en niet kunnen opstaan, of als er iets mis is met een stoma of een katheter. Maar we zijn er bijvoorbeeld ook voor thuiszorgmedewerkers. Volgens het ‘vierogen principe’ doen we de dubbelcheck bij medicaties als insuline, bloedverdunners of sedatie.

  Vroeger deed ik dit werk én stond ik ook regelmatig nog als verpleegkundige aan het bed, maar met dat laatste ben ik gestopt. Ik stop nu al mijn energie in de Zorgcentrale. Op deze plek kan ik mensen namelijk toch goed helpen, al is het vanaf een afstand. Vaak is het hectisch: dan heb je een klant aan de telefoon, gaat er een persoonsalarmering af en staat een collega op jou te wachten voor een dubbelcheck van medicatie. Maar ik vind dat juist heerlijk. Je bent continu bezig met goed analyseren, overleggen en kordaat beslissen.

  Vroeger schreven we alles nog met de hand. Later kwamen de computers en nu werken we met tablets - echt heel handig. Ik heb de hele digitalisering meegemaakt. Niet alle collega’s hebben er affiniteit mee, maar ik vind het allemaal ontzettend leuk en interessant. Over een paar jaar ga ik met pensioen, maar ik ben er trots op dat ik nog 100 procent meedraai.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy