Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Esther een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • Collega's zijn heel belangrijk voor mij.Dat zijn de steunpilaren. We moeten het samen doen.Rondom een patiënt worden vaak één ergotherapeut, één fysiotherapeut en één verpleegkundig contactpersoon betrokken.Dan hou je de lijntjes kort, kun je betere afspraken maken kun je beter feedback naar elkaar geven en blijft de patiënt ook weten wie er voor hem klaarstaat wie hij moet zien, en niet dertig verschillende mensen.Ik word heel gelukkig van m'n werk als ik samen met de revalidant kan werken aan de revalidatie en doelen kan behalen.
  • Ik word heel gelukkig van m'n werk als ik samen met de revalidant kan werken aan de revalidatie en doelen kan behalen.En ik word ook heel gelukkig door te werken met mijn collega's.Alleen zou ik het absoluut niet kunnen.Dus dat vind ik ook ontzettend belangrijk en maakt me ook heel gelukkig.Ik heb echt veel respect gekregen voor alles wat ze tegenkomen en wat ze doen.Dat de patiënt op z'n ontslagdag kan zeggen: De groetjes en lopend de deur uit gaat, daar ben ik ontzettend blij mee.
  • In de revalidatie van de patiënt zelf is het positief blijven ontzettend belangrijk omdat dat de helft van het werk al is.Als iemand z'n hoofd laat hangen dan zijn ze minder gemotiveerd, hebben ze minder energie minder kracht om te werken aan het herstel.Het is natuurlijk heel belangrijk om lichtpuntjes te blijven zien.We werken naar het grotere doel toe maar de kleine doelen zijn daar nog belangrijker in.Mensen moeten doelen kunnen behálen en daardoor blijven ze gemotiveerd.Daar helpen we ze bij door samen doelen op te stellen samen te kijken hoe we eraan kunnen werken en heel veel te oefenen samen.En het kan bijvoorbeeld al zijn dat je, heel simpel binnen vier weken wil iemand zelfstandig naar het toilet kunnen.Nou, dan gaan we kijken hoe we dat kunnen realiseren, en elke dag helpen we daarbij door samen 's naar het toilet te lopen, zelf dingen te laten doen.
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Esther:

  Esther

  Revalidatie verpleegkundige
  Eigenschappen van Esther:

  Ik word heel gelukkig van mijn werk als ik samen met de revalidant kan werken aan de revalidatie en doelen kan behalen. Ik word ook gelukkig door te werken met mijn collega’s, want ik zou het absoluut niet alleen kunnen.

  “Mijn collega's zijn mijn steunpilaren, we moeten het samen doen.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy