Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Kaat een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • "Nou, ik werk 28 uur. En vier uur daarvan ga ik naar school.Dan leer ik daar de theorie en die pas ik toe in de praktijk. En ik heb twee hele fijne werkbegeleiders, die mij begeleiden in het toepassen. Voor mij is het heel belangrijk. Ik ben leerling, kom niet uit de zorg en dan is eigenlijk alles nieuw. En ik vind het heel spannend om zo'n verantwoordelijkheid te dragen over een zorgvrager. En dan is het heel fijn als je collega's hebt die jou laten leren, die jou leerling laten zijn.Daar word ik zekerder van, zeg maar. Ja, dat vind ik wel heel belangrijk.MAN: Even de zuster een kusje geven.Wat is er nou leuker dan werk doen waarbij je 's morgens opstaat en fluitend naar je werk kan?Ik mag doen waar het voor mij om gaat in het leven.
  • "Ik volg de driejarige opleiding Verpleegkundige mbo 4.Nou, ik ben 53, dus dat is wel terug naar school. Dat is toch wel weer wennen. Je zit weer in een schoolse omgeving.Maar aan de andere kant is het hartstikke leuk want we zitten in een klas met allemaal zij-instromers dus iedereen heeft een soort zelfde achtergrond. Dat schept een band.En wat het leuke aan leren en werken is, is dat wat je leert op school dat kan je in de praktijk gaan zien en ervaren en daardoor blijft het gewoon makkelijker zitten.Dus je gaat één dag in de week naar school en de rest doe je op je werk en thuis.Wat is er nou leuker dan werk doen waarbij je 's morgens opstaat en fluitend naar je werk kan? Ja, dat vind ik gewoon geweldig."
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kaat:

  Kaat

  Verpleegkundige in opleiding
  Eigenschappen van Kaat:

  Ik ben verpleegkundige in opleiding. Wat het leuke aan leren en werken is, is dat wat je leert op school in de praktijk kunt zien en ervaren.

  ““Ik ga fluitend naar mijn werk””

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy