Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Monique:

  Monique

  Verpleegkundig specialist
  Eigenschappen van Monique:

  Ik ben Monique Kouters (41) en werk als donatie- en transplantatiecoördinator bij de Intensive Care afdeling. Als peuter heb ik langdurig in het ziekenhuis gelegen. Dat heeft zo’n indruk op me gemaakt, dat ik vanaf mijn vierde al riep dat ik verpleegkundige wilde worden.

  Na de opleiding heb ik lang op de Cardiologie gewerkt, totdat de nieuwe uitdaging van donatie- en transplantatiecoördinator op mijn pad kwam. Mijn belangrijkste taak is dat ik binnen het ziekenhuis ervoor zorg dat er bij alle patiënten die in het ziekenhuis overlijden, aandacht is voor donatie. Ik regel de orgaandonatieprocedure, begeleid nabestaanden en verzorg intern scholingen op het gebied van donatie en gesprekstechnieken.

  Met mijn werk lever ik een kleine bijdrage aan een oplossing voor het dringende tekort aan organen en weefsels voor transplantatiedoeleinden. Mijn grootste uitdaging in deze functie is om nabestaanden van een overleden patiënt, ondanks veel verdriet, toch enigszins tevreden naar huis te laten gaan. Daar hou ik een goed gevoel aan over.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy