Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Corry:

  Corry

  Activiteitenbegeleidster specialiteit muziek , 56 jaar
  Eigenschappen van Corry:

  Toen ik jong was, wilde ik of naar het conservatorium, of activiteitenbegeleidster worden. Ik koos voor het conservatorium en werkte jarenlang als dirigent met koren. Omdat ik niet meer altijd ’s avonds en in het weekend weg wilde zijn, begon ik op mijn 43ste alsnog aan de (versnelde) opleiding tot activiteitenbegeleidster. Nu combineer ik de twee.

  In het verpleeghuis doe ik veel met muziek. Ik heb twee luisterclubjes: het ene luistert zwaar klassieke muziek en opera en wil daar veel over weten, het andere luistert lichtere muziek zoals pop. Daarnaast maak ik spellen met muziek. Alle mensen met wie ik werk hebben dementie, maar door muziek te horen waar zijn graag naar luisteren, voelen ze zich weer iemand. Het geeft hen eigenwaarde en voldoening als het gevoel dat zij bij de muziek hebben, wordt erkend. En het brengt herinneringen terug.

  Ik werk graag met mensen met dementie. Het is een hele interessante ziekte, die zich bij niemand op dezelfde manier ontwikkelt. We denken vaak dat mensen met dementie weinig kunnen, maar ze kunnen nog heel veel. Door hun hersenen te blijven stimuleren, heb ik het gevoel dat ze minder snel achteruitgaan. En daar kan ik bij helpen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy