Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Safaa:

  Safaa

  Verpleegkundige i.o. , 22 jaar
  Eigenschappen van Safaa:

  Veel mensen die verpleegkunde studeren, willen vaak in het ziekenhuis werken. Ik wilde dat helemaal niet en heb heel bewust gekozen voor de ouderenzorg. In tegenstelling tot het ziekenhuis, kan in dit vakgebied echt een band met iemand opbouwen. Het geeft me heel veel voldoening als een familie specifiek naar mij vraagt, of een oudere blij is als ik er weer ben.

  Als mbo 4-Verpleegkundige help ik cliënten, maar stuur ik bijvoorbeeld ook collega’s aan en zorg ik ervoor dat cliënten nieuwe indicaties krijgen als ze meer hulp nodig hebben.

  Met sommige mensen heb je een speciale band. Bij één mevrouw knip ik bijvoorbeeld altijd de nagels aan haar linkerhand omdat ze dat zelf niet kan doen. Als ik twee weken op vakantie ben, dan laat ze haar nagels al die tijd groeien. ‘Oh wat fijn dat je er weer bent!’, zegt ze als ik weer terug ben. ‘Heb al die tijd op je gewacht.’ Zulke momenten motiveren mij echt. Zelfs als ik me een dagje niet lekker voel, wil ik graag weer aan het werk. Ik weet dat ze me nodig hebben.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy