Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Karen een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • We werken allemaal met een team. Je werkt in de gezinnen zelfstandig, maar we hebben regelmatig teamoverleg waarin je contact onderhoudt ook met collega's, en dat is heel fijn. We hebben een groeps-app waarin we overleggen. Dat je soms kan sparren over bepaalde situaties en dingen. We maken ontzettend veel mee allemaal, en dan is het fijn om eens te overleggen.
  • Ja, je kan doorgroeien binnen de kraamzorg. Er zijn natuurlijk allerlei takken. Van manager tot planning in de gezinnen werken...Je kan zelfs lactatiekundige worden, uiteindelijk. Dus er zijn veel mogelijkheden in dit beroep.
  • Het zorgen voor de mensen, oplossingen zoeken het continu moeten schakelen... Het is gewoon heel uitdagend.Ik probeer niet te veel aanwezig te zijn, alleen indien nodig.Ik voel me wel 's een kameleon in een gezin.Zelfredzaamheid stimuleren vind ik heel belangrijk.Dat de mensen dus als ik weg ben het zelf aankunnen om voor zo'n kleine te zorgen.Er zijn ook wel 's dingen die niet goed gaan en als jij dan met jouw kennis die mensen zover krijgt dat het wél goed gaat op een juiste manier ja, dat geeft heel veel voldoening. En de dankbaarheid van de mensen.
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Karen:

  Karen

  Kraam verzorgende
  Eigenschappen van Karen:

  Als kraamverzorgende heb je een heel uitdagend beroep. Je zorgt voor de mensen, zoekt naar oplossingen en moet continue schakelen. Je werkt zelfstandig, maar we hebben een team en er zijn veel doorgroeimogelijkheden.

  ““Ik voel me wel eens een kameleon in een gezin””

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy