Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Saraï:

  Saraï

  Oncologie verpleegkundige
  Eigenschappen van Saraï:

  Mijn naam is Saraï en ik werk als oncologieverpleegkundige binnen een ziekenhuis. Na de middelbare school wist ik niet goed waar mijn passie lag. Via activiteitenbegeleidster, dierenartsassistente en docente, ben ik uiteindelijk als verpleegkundige terecht gekomen in het ziekenhuis. Totaal onverwachts, bleek dit mijn droombaan te zijn. Hier kan ik mijn behoefte om voor mensen te zorgen vervullen.

  Na mijn algemene opleiding specialiseerde ik mij in de zorg voor oncologische patiënten. Tijdens die specialisatie verdiepte ik me in oncologische ziektebeelden, behandelplannen en psychosociale zorg. Binnenkort start ik nog met een opleiding waarin ik mij ga verdiepen in de palliatieve zorg. Dit is de zorg voor mensen in hun laatste levensfase, wanneer genezing niet meer mogelijk is. Om mijn werk goed te doen is een goed contact met de patiënt, hun naasten en mijn collega’s erg belangrijk. Want zorgen doe je samen.

  Omdat ik de hele dag met zieke mensen omga, realiseer ik me hoe kostbaar gezondheid is. Daarom sta ik heel bewust in het leven en ben ik dankbaar dat ik gezond ben. Ik ben me ervan bewust dat ik door de zorg voor anderen, zelf groei. Mijn uitdaging is dan ook om te blijven groeien als professional, maar ook als persoon.

  Ik wil mensen laten zien hoe bijzonder en mooi een beroep in de zorg is. Daarom doe ik mee aan deze campagne. Als de rollen ooit zijn omgedraaid en ik de patiënt ben, hoop ik zorgpersoneel te ontmoeten dat, net als ik, ook geïnspireerd in de zorg werkt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy