Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Gerson:

  Gerson

  Ambulance chauffeur , 39 jaar
  Eigenschappen van Gerson:

  Mijn functietitel is ‘ambulancechauffeur’, maar eigenlijk doe ik veel meer.

  Je kunt mijn baan ook omschrijven als ‘assistent ambulanceverpleegkundige’. Als mijn collega bijvoorbeeld iemand een infuus geeft, leggen wij alles klaar. Op het moment dat er medicatie nodig is, bereiden wij deze voor. Ook reanimaties doen we met zijn tweeën. De verpleegkundige is eindverantwoordelijk, maar hoe meer ervaring je krijgt, hoe beter je kunt ondersteunen. Daarnaast coördineer ik ook de hulp van politie en brandweer als deze ter plaatse nodig zijn. Mensen die ons bellen, doen dat vaak in enorme paniek omdat er iets helemaal misgaat.
  Het is machtig mooi om op zo’n moment iets voor iemand te kunnen betekenen. Alhoewel we soms met grote spoed ergens naartoe racen, krijg ik soms het beste gevoel bij de hele kleine dingen. Drie dagen geleden brachten we bijvoorbeeld een terminaal zieke naar huis. Deze persoon vroeg of we een paar kilometer konden omrijden langs het ouderlijk huis. We zijn eventjes met de brancard naar buiten gereden, de tuin in. Het is ontzettend belonend om zoiets voor iemand te kunnen doen. We kunnen er echt toe doen op het moment dat iemand hulp nodig heeft. Dat maakt deze baan echt de moeite waard.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy