Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Christian:

  Christian

  Arts infectieziektebestrijding , 34 jaar
  Eigenschappen van Christian:

  Vorig jaar kregen een aantal mensen in een deel van ons werkgebied ineens legionella. In het begin stonden we voor een raadsel; waar kwam het vandaan? Uiteindelijk werd de oorzaak op een heel uitzonderlijke plek gevonden; de waterzuiveringsinstallatie. Het is erg leuk om als arts zo’n vraagstuk op te lossen, want je kunt echt wat bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Soms is de oorzaak van een infectieziekte al heel snel duidelijk, zoals een jong kind dat na een vakantie Hepatitis A kreeg. Als de infectiebron niet meer aan te pakken is, proberen we te voorkomen dat mensen om de patiënt heen ziek worden. We geven bijvoorbeeld hygiëneadviezen, of vaccineren hen. Ons team is niet alleen bezig met meldingen van infectieziekten. We doen ook onderzoek, bijvoorbeeld naar de risico’s op infectieziekten bij mud- en obstacle runs. Zo dragen we bij aan de preventie van ziekten door advies over hygiëne maatregelen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy