Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Carolien:

  Carolien

  Bemiddelingsmedewerkster pleegzorg , 48 jaar
  Eigenschappen van Carolien:

  Ik match de kinderen die uit huis geplaatst worden met een pleeggezin. Wat heeft een kind nodig en wat kunnen pleegouders bieden? Als dat veilig is voor het kind, kijk ik of ik het kind in de omgeving van de biologische ouders kan plaatsen. Verder kijk ik of het kind behoefte heeft bij ervaren pleegouders, of het beter bij jongere of oudere kinderen in een gezin kan wonen of misschien zonder andere kinderen. Soms moet ik zo’n beslissing heel snel maken, omdat er een crisissituatie is, op andere momenten heb ik meer tijd om een goede match te maken. Die keuzes maak ik op basis van mijn ervaring in de pleegzorg – ik heb jarenlang als pleegzorgbegeleider gewerkt – en op basis van mijn gevoel.

  Ik hou van het dynamische van deze baan. Mijn werk stopt als een kind in een pleeggezin zit, dan neemt een pleegzorgbegeleider het over. Maar als ik dan later van die collega hoort dat het goed gaat met een kind en dat de ouders en pleegouders goed met elkaar overweg kunnen, dan kan ik daar echt van genieten.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy