Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marleen:

  Marleen

  Thuisziekenverzorgende
  Eigenschappen van Marleen:

  Dit werk doe je vanuit je hart. Iedereen is tegenwoordig heel erg op zichzelf gericht, maar het is zo mooi om met elkaar te zijn. Door te zorgen ervaar ik dat. Dat vind ik heel bijzonder.

  Voordat ik in de thuiszorg ging werken, werkte ik twaalf jaar in een verpleeghuis. Dit was dus even wennen. Maar ik zou niet meer anders willen. Elke dag is anders, het is nooit saai, er zit uitdaging in. Ik kan hier echt mijn ei in kwijt, en doordat ik zelfstandig werk kan ik dat ook nog op mijn eigen manier doen. Ik kom altijd blij thuis.

  Het mooiste aan mijn werk vind ik het helpen van mensen die naar huis komen om te sterven. Dat ik kan zorgen dat zij zich op hun gemak voelen. Hun zorgen en angsten een beetje kan wegnemen. Ze kan begeleiden dat die laatste periode zo prettig mogelijk verloopt voor hen. Daar haal ik veel voldoening uit. Het is echt zorgen met een lach en een traan.

  Maar ook de wondverzorging of verpleegtechnische handelingen doe ik graag. Ik kan heel blij worden als ik zie dat wonden die ik verzorg goed genezen. Of als ik iemand mag injecteren in een spier, daar kan ik echt naar uitkijken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy