Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Koen:

  Koen

  MBO-verpleegkundige
  Eigenschappen van Koen:

  Ik vind het heel fijn om vrijheid te hebben in mijn werk. Op dit moment loop ik stage in de thuiszorg. Daar mag ik zelf mijn dagindeling bepalen en dat bevalt mij uitstekend. Als ik bij de ene cliënt wat harder werk, heb ik bij de ander meer tijd voor een praatje.

  Ik werk met mensen in alle leeftijdscategorieën. Zo heb ik een tijdlang een 15-jarige jongen op school verzorgd die moeite had om zelf insuline te prikken. Ook hielp ik een mevrouw van 102 jaar oud. Ze was gevallen met haar rollator, waardoor ze een beenwond had. Ik verzorgde deze en ondersteunde haar met wassen.

  Ik wist dat ik de zorg in wilde nadat ik een bezoek had gebracht aan een bejaardentehuis waar mijn oma vrijwilligerswerk deed. In het huis woonden mensen die ouder waren dan honderd en wiens kinderen al overleden waren. Een aantal maanden later vertelde mijn oma dat ze opnieuw naar mij vroegen. Dat maakte grote indruk op mij. Deze oude mensen waren erg eenzaam en waardeerden mijn bezoek zo, dat ze mij al die tijd hadden onthouden. Ik realiseerde me dat het echt goed voelt om iets voor een ander te kunnen betekenen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy