Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Gwen:

  Gwen

  Kinderopbouwwerker , 54 jaar
  Eigenschappen van Gwen:

  Leuke dingen organiseren voor en met kinderen en daarmee de leefbaarheid in een wijk verbeteren - mijn werk doet er echt toe. Als kinderopbouwwerker zorg ik bijvoorbeeld voor het naschoolse aanbod op basisscholen. Dat kan iets zijn op kunstzinnig gebied, maar het kunnen ook culturele, sportieve of technische activiteiten zijn. Alles wat ik organiseer is bedoeld om kinderen te prikkelen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bij alle activiteiten werk ik samen met anderen uit de wijk: muzikanten, sportleraren, jeugdwerkers, scholen, verenigingen. Dat is wat ik leuk vind: mensen met elkaar verbinden, netwerken en elkaars sterke kanten benutten.

  Ik doe dit niet alleen voor de kinderen, maar vooral ook mét de kinderen zelf, omdat ze zelf ook mee mogen denken en organiseren. Dat kunnen ze via de Kinderraad. Zo was er een paar jaar geleden een jongetje van pas 9, maar heel nieuwsgierig en stelde de hele tijd vragen. Dus zei ik tegen hem: “Zullen we samen iets leuks gaan organiseren?” Dat wilde hij wel, en hij bleek er hartstikke goed in te zijn. Sindsdien zitten er ook drie of vier jongere kinderen in de Kinderraad, en samen bedenken we plannen om leuke dingen te organiseren voor andere kinderen.

  Zo leren kinderen veel over zichzelf, wordt hun creativiteit aangesproken en leren ze dat ze iets voor een ander kunnen betekenen. Samenwerken met kinderen vind ik geweldig. Ze verrassen mij continu, omdat ze zo puur en primair zijn. Hun onbevangenheid raakt mij. Daar leer ik veel van.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy