Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  Stel Tessa een vraag

  Klik op een vraag en luister naar het antwoord
  00:00 / 00:00
  • Wij zijn als jeugdverpleegkundigen de specialisten van het gezonde kind.Dat betekent dat op het moment dat wij in een gesprek of een onderzoek signaleren dat het minder goed gaat of er iets aan de hand is dat we gaan doorverwijzen of overleg plegen met andere disciplines.Dan verwijzen wij door naar huisartsen, kinderartsen maatschappelijk werkers, psychologen, preventiemedewerkers, jongerenwerkers.Ik heb een signalerende functie en een preventieve functie.Hoe eerder ik betrokken kan worden en met hen in gesprek kan zijn des te meer kans om grotere problemen te voorkomen.
  • Ik denk voornamelijk als jeugdverpleegkundige dat het heel belangrijk is om te luisteren naar de jongeren.En dat het belangrijk is om samen met hen te kijken en aan te sluiten bij hun belevingswereld.Vanaf dat startpunt is het heel goed mogelijk om in een gesprek iets voor hen te kunnen betekenen.
  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Tessa:

  Tessa

  jeugdverpleegkundige
  Eigenschappen van Tessa:

  Als ik er in een gesprek of onderzoek achter kom dat het minder goed gaat met een kind, verwijs ik hem of haar door naar andere hulpverleners in de zorg. Hierdoor kunnen grotere problemen worden voorkomen.

  “Wij zijn de specialisten van het gezonde kind.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy