Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marja:

  Marja

  Manager borstkankerscreening
  Eigenschappen van Marja:

  In Nederland richt het bevolkingsonderzoek zich op drie soorten kanker: borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Voor de borstkankerscreening worden vrouwen tussen de 50 en 75 jaar iedere twee jaar opgeroepen om foto’s te laten maken. Over de hele linie genomen krijgt in ons land 1 op de 7 vrouwen borstkanker, een deel daarvan wordt dus via het bevolkingsonderzoek ontdekt.

  Ik ben zelf al 25 jaar werkzaam bij Bevolkingsonderzoek. Ooit gestart op de röntgenafdeling van een ziekenhuis en doorgegroeid tot manager binnen de borstkankerscreening van Bevolkingsonderzoek. Dat ik al zo lang voor het bevolkingsonderzoek werk, zegt wat over hoe leuk het is. Doordat je helpt bij het zo vroeg mogelijk opsporen van kanker, draag je echt bij aan het realiseren van gezondheidswinst en het terugdringen van sterfte. En dat doe je ook nog eens met een heel hecht team. Het is niet alleen waardevol werk, maar ook de werksfeer binnen Bevolkingsonderzoek is erg prettig. Per jaar krijgen 1,3 miljoen vrouwen een (vrijwillige) oproep en ruim driekwart van hen komt geeft hier gehoor aan. Dat gebeurt op 10 vaste locaties en in 59 mobiele units, van die grote witte trailers die door het hele land rondreizen. Met het borstkankeronderzoek worden jaarlijks tussen de 850 en 1075 levens gered. Samen met mijn collega’s voel ik dan ook een grote verantwoordelijkheid om dit zinvolle werk te kunnen blijven doen. De meeste vrouwen die zich laten testen hebben geen klachten. De foto’s moeten volgens een zelfde standaard worden gemaakt, zodat eventuele kleine veranderingen in het borstweefsel bij de volgende screening duidelijk zichtbaar zijn. In mijn werk is geen dag hetzelfde en dat moet je leuk vinden. Ik hou van de dynamiek die mijn baan met zich meebrengt!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy