Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marian:

  Marian

  IC Verpleegkundige , 45 jaar
  Eigenschappen van Marian:

  Wij helpen mensen die langdurig aan de beademing liggen om daarvan af te komen. Veel patiënten zijn angstig. Daarom zit er ook veel psychische begeleiding bij. Patiënten liggen soms al maanden op de IC. Wij kijken waarom het niet lukt om weer zelfstandig te ademen.

  We hebben nu een jonge meid van 22 op de afdeling liggen. Ze heeft een auto-immuunziekte en is heel ziek. Ze wacht op een longtransplantatie, maar die krijgt ze niet omdat er met medicatie nog een hele kleine kans is dat ze geen transplantatie nodig heeft. Die onzekerheid is heel lastig voor haar. Het is mooi om te zien hoeveel ze al heeft bereikt in de drie maanden die ze bij ons is. Ze kan steeds meer zelf. Ze is deels van de beademing af en piekert minder. Ze is nog lang niet waar ze moet zijn, maar ze heeft weer dingen om naar uit te kijken. Dat maakt dit werk heel mooi.

  Dat ik in de zorg zou gaan werken, was van kleins af aan duidelijk. Mijn zus was bejaardenverzorgster, en toen ik 10 was wist ik dat ik dat ook wilde. Ik heb de opleiding gedaan. Daarna studeerde ik voor ziekenverzorgende, verpleegkunde, en tot slot IC-verpleegkundige.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy