Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ellen:

  Ellen

  Kraamverzorgende , 27 jaar
  Eigenschappen van Ellen:

  Sinds ik kraamverzorgende ben, weet ik: dit is het. Nu heb ik een gelukkig gevoel en haal ik voldoening uit mijn werk. Als klein meisje wilde ik al kraamverzorgende worden. Het leek me fantastisch leuk om voor baby’s en moeders te zorgen.

  Voordat ik op BBL-opleiding Kraamverzorgende solliciteerde, werkte ik als bloemiste. Toen ik de vacature zag, heb mijn stoute schoenen aangetrokken en ben erheen gegaan. Na een traject van zeven sollicitatierondes werd ik uiteindelijk aangenomen. Ik heb echt alles op alles gezet om het te worden.

  Tijdens mijn studie ben ik één dag per week naar school gegaan en liep ik daarnaast stage. Je draait mee in de praktijk en komt meteen in het werkritme, want als kraamverzorgende werk je gemiddeld acht dagen achter elkaar. In de opleiding leer je veel over complicaties, borstvoeding, het menselijk lichaam, analogie en anatomie. Het is best breed, maar je kunt alles meteen toepassen in de praktijk.

  Als ik begin met werken, moet ik vaak even wachten tot een baby geboren wordt. Die periode ben ik altijd heel benieuwd: “Leuk! Waar ga ik nu weer heen?”, denk ik dan. Als kraamverzorgende is het je doel om de ouders gelukkig te maken en ervoor te zorgen dat de moeder en baby gezond zijn. Op het moment dat de moeder borstvoeding wil geven, help je haar daar ook mee. Als alles goed verloopt, voel ik me echt heel goed. Dan stap ik ‘s avonds in de auto en denk ik: ‘Ah yes!”.

  Tussen de twee gezinnen in was ik gemiddeld zes dagen vrij. Ik krijg geen genoeg van mijn werk, dus heb aangegeven dat ik bij wil springen als het druk is. Moe word ik er niet van, want dit werk voelt voor mij als een hobby.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy