Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marije:

  Marije

  Flexmedewerker gehandicaptenzorg
  Eigenschappen van Marije:

  Omdat ik als flexbegeleider vaak bij verschillende cliënten kom, moet ik altijd goed aanvoelen wat iemand wel of juist niet leuk vindt. Dat is erg leuk aan mijn werk. Ik vind het waardevol en word er blij van om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen met een beperking. Als ik zie dat iemand, door wat ik doe, zich beter of rustiger voelt is dat fantastisch.

  In het verleden heb ik vier jaar op een dagcentrum gewerkt. Nu kom ik bij verschillende groepen. Alle collega’s die ik tegenkom, werken vanuit hun hart. Als cliënten een goede dag, avond of nacht hebben gehad, geeft dat veel collega’s een bepaalde voldoening. Ik ken deze voldoening zelf ook. Daar doe je het voor en dat maakt je baan tot geweldig werk!

  Vroeger wist ik niet wat voor werk ik wilde gaan doen. Mensen in mijn omgeving zeiden dat ik ‘iets’ in de zorg moet gaan doen omdat ik goed met mensen om kan gaan. Met nog best wat twijfel ben ik toen de opleiding SPW gaan doen. Al gauw kwam ik er tijdens mijn stages achter dat ik de goede opleiding had gekozen en zo voelt het nu nog steeds.

  Doordat ik met veel verschillende mensen werk, ontwikkel ik mijzelf elke dag weer. Zo doe ik steeds meer mensenkennis op en leer ik van collega’s. Zo heeft elke collega een andere aanpak of andere kijk op een situatie.

  En wil je jezelf met een training of opleiding verder ontwikkelen. Dan kan dat ook. Mijn werkgever biedt genoeg cursussen en opleidingen aan! Laatst kwam ik op een groep waarbij iemand een opleiding voor verpleging aan het doen was. Super leuk toch!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy