Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rita:

  Rita

  Coach welzijn , 53 jaar
  Eigenschappen van Rita:

  Als coach welzijn verzorg ik creatieve activiteiten op de dagbesteding voor mensen met dementie. Hoe een dag er uit ziet, is afhankelijk van wat de cliënten zelf willen. De ene persoon vindt het heerlijk om naar muziek te luisteren, de ander zit liever te puzzelen. Maar we kunnen ook een schilderij maken, borduren of iets met hout maken.

  Acht jaar geleden maakte ik de overstap van Verzorgende op een afdeling naar de bezigheidstherapie. Actief met iets bezig zijn geeft mensen een waardig gevoel. Ik vind het fijn dat ik ze kan begeleiden bij iets wat ze nog kunnen.

  Voor veel mensen is dementie een heel geleidelijk, neergaand proces. Ze weten best dat het steeds minder goed met ze gaat. Dat is natuurlijk heel confronterend. Het doet wat met ze. Een mevrouw die hier dagelijks komt, heeft het ene moment een goede bui, maar het volgende moment kan ze ineens heel boos zijn, of gefrustreerd. Ik ga naast haar zitten en houd haar handen dan even vast. Ondertussen praat ik rustig tegen haar. Omgaan met mensen met dementie vraagt geduld. Dat heb ik gelukkig genoeg.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy