Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marike:

  Marike

  Praktijkmanager , 43 jaar
  Eigenschappen van Marike:

  Voor artsen is het fijn als ze zich alleen hoeven te concentreren op hun spreekuur en de patiënten. Voor patiënten is het fijn als de arts tijd voor ze heeft. Daar kan ik voor zorgen.

  Ik zorg ervoor dat de huisarts z’n spreekuur kan doen, zonder zich te hoeven bekommeren om administratieve zaken. Alles rondom het spreekuur regel ik.

  Dit doe ik voor drie praktijken. Omdat het apotheekhoudende praktijken zijn, heb je te maken met veel wet- en regelgeving en accreditatie. Voor alle drie de praktijken heb ik het kwaliteitssysteem opgezet. Dat is veelomvattend: als dat systeem goed werkt, dan kunnen de praktijken onderling veel makkelijker samenwerken, ook met bijvoorbeeld het uitwisselen van personeel.

  Ik ben ooit begonnen als apothekersassistente. Daarna werd ik doktersassistente en heb als doktersassistente opleidingen gedaan voor echografie, boekhouding en certificering van de praktijk.

  Ik vind het heerlijk om iets goed te organiseren en structureren. Het geeft rust als je alles goed hebt geregeld, en dat geeft weer rust in de praktijk. Artsen kunnen prettiger werken en houden meer tijd over voor patiënten. Patiënten hoeven niet te wachten, weten waar ze aan toe zijn en met welke gezichten ze te maken krijgen. Dat is zo prettig, want mensen zijn toch al wat nerveus als ze naar de dokter moeten. Als het dan vlekkeloos verloopt, dan is dat toch fijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy