Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rob:

  Rob

  Arts medische milieukunde i.o. , 36 jaar
  Eigenschappen van Rob:

  Als arts in opleiding bij de GGD heb ik een heel breed vakgebied. Ik houd me bezig met vraagstukken over milieufactoren die eventueel de gezondheid van mensen kunnen beïnvloeden. Stel: de gemeente overweegt om een school te bouwen in de buurt van een snelweg. Is dat een goed idee? Ik kijk op zo’n moment niet alleen naar het risico dat fijnstof met zich meebrengt, maar ook naar alle andere consequenties. Wat zijn bijvoorbeeld de alternatieven? Helpen ventilatievoorzieningen? En spelen er andere gezondheidsrisico’s in de buurt?

  Het fascinerende van mijn vak is dat de inschatting van een risico door talloze factoren worden beïnvloedt. Mensen demonstreren bijvoorbeeld tegen een nieuwe fabriek, terwijl ze daarbij de ene na de andere sigaret opsteken. De Nederlandse industrie is over het algemeen echt heel veilig, terwijl we allemaal weten hoe slecht roken is. Ik vind het heel leuk om mensen nuchter en reëel aan te laten kijken tegen risico’s.

  Ik houd me niet alleen maar bezig met grote vraagstukken. Soms ga ik op verzoek van artsen bijvoorbeeld ook langs bij mensen thuis, bijvoorbeeld om te zien of omgevingsfactoren hun ziekte beïnvloeden. Dat vind ik ook leuk; het geeft direct voldoening.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy