Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kim:

  Kim

  Vezorgende IG
  Eigenschappen van Kim:

  Mijn werk is heel mooi: ik zorg ervoor dat jonggehandicapten op een woonzorgboerderij zich veilig voelen zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Deze kwetsbare doelgroep komt pas tot bloei als ze zich volledig op hun gemak voelen. Als dat lukt, dan geeft dat ongelofelijk veel voldoening.

  De mensen met wie ik werk zijn tussen de 16 en 32 jaar oud. Ze hebben allemaal een licht verstandelijke en lichamelijke beperking. Sommigen hebben bijvoorbeeld het syndroom van down en anderen zijn autistisch. Twee mensen wonen in een eigen huisje op het terrein, de rest woont bij ons op de woonboederij. Overdag doen ze dagbesteding bij de manage. Dat is erg leuk om te zien, want veel mensen hebben een hele goede klik met de paarden. Een ander deel van de groep knutselt overdag liever met auto’s.

  Zelf werk ik ‘s middags vanaf vier uur. Ik begeleid de bewoners als ze terugkomen van de dagbesteding. Zo let ik erop dat ze begeleiding hebben met koken, niets vergeten en bepaalde schema’s hanteren. Overdag ben ik meestal vrij, dus dan kan ik aandacht besteden aan mijn studie. Ik wil nog heel lang in de zorg blijven werken. Het geeft me heel veel voldoening om een ander te helpen.

  [RGK1]16-32 jaar oud

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy