Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Lotte:

  Lotte

  Jeugdverpleegkundige , 24 jaar
  Eigenschappen van Lotte:

  Elke dag weer merk ik waarom ik dit werk zo graag doe. Als ik een baby op mijn arm heb, of een kindje kan laten schaterlachen, dan word ik daar gelukkig van. Dit is de eerste baan die ik heb waarin ik elke dag geluksmomentjes heb.

  Op mijn 16de had ik 20 oppaskinderen en was ik elke avond aan het oppassen. Ik vond het geweldig, dus dat ik met kinderen zou gaan werken was heel logisch. Op het consultatiebureau werk ik met kinderen van 0 tot 4 jaar en doe ik controles als lengte, gewicht en ontwikkeling. Ook doe ik vaccinaties, leg ik huisbezoeken af en verwijs ik kinderen door.

  Ik laat de regie vooral bij de ouders: wat willen zij bespreken als ze bij mij zijn? Willen zij een verwijsbrief naar de huisarts, of willen ze iets nog even aankijken? Ik stel ze ook zoveel mogelijk gerust. Als ik iets ernstigs constateer dan vraag ik er natuurlijk altijd een arts bij, maar ik leg ook aan ouders uit dat alle kinderen anders zijn. De grafieken die wij gebruiken zijn gemiddelden, belangrijk is dat een kind een mooie eigen lijn volgt.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy