Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Melissa:

  Melissa

  Verzorgende IG
  Eigenschappen van Melissa:

  Hoewel mensen met een meervoudige handicap het niet altijd zelf kunnen vertellen, willen de meesten niets liever dan als een ‘gewoon’ persoon behandeld worden. Het geeft mij heel veel voldoening om hen daarin te ondersteunen. Iedereen verdient een leuk leven; hoe je er ook uitziet of wat je omstandigheden ook zijn.

  Ik zorg er als Verzorgende IG voor dat cliënten een goede invulling van hun dag hebben. Daar hebben ze soms wat hulp bij nodig. Ik eet bijvoorbeeld met ze samen, doe hun haar, help ze met aankleden, klets over hun dag of kijk tv. Soms gaan we ook een dagje op stap. Laatst hebben we een bioscoop afgehuurd en zijn we met alle cliënten naar de film gegaan. Dat vonden ze echt geweldig. Een andere keer hebben we met z’n allen pannenkoeken gegeten op de pannenkoekenboot in Den Bosch. Ook dat was echt super leuk.

  Dit vakgebied geeft me echt heel veel voldoening en plezier. In de toekomst zou ik mijn ervaring graag willen overdragen aan anderen. Het lijkt me heel leuk om docent of praktijkondersteuner te worden op mijn oude opleiding. Ook zou ik graag cursussen willen geven binnen de instelling waar ik nu werk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy