Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sharon:

  Sharon

  Verzorgende IG , 31 jaar
  Eigenschappen van Sharon:

  In de zorg heb ik inmiddels redelijk wat ervaring. Elf jaar geleden begon ik als kraamhulp. Dat heb ik jarenlang met veel plezier gedaan. Maar toen ik zelf kinderen kreeg, vond ik de onregelmatige diensten wat lastig te combineren met thuis. Vandaar de overstap naar de thuiszorg: eerst als Helpende, en daarna al snel door naar Verzorgende IG. Nu studeer ik zelfs door voor Verpleegkundige.

  Om hulp vragen vinden veel mensen best moeilijk. Dat is begrijpelijk: niemand wil afhankelijk zijn.

  Daarom zie ik het als een uitdaging om de zorg zo persoonlijk mogelijk te maken. En zo prettig mogelijk, aangepast naar hun specifieke behoeftes en wensen. Iedereen heeft zo z’n eigen voorkeuren. Die verscheidenheid is juist zo aantrekkelijk in de thuiszorg, waar je bij zoveel verschillende mensen over de vloer komt.

  Ondanks het drukke schema let ik altijd meer op de mensen dan op de tijd. Ik luister, ben geduldig, ik neem de tijd voor iedereen. Mensen voelen zich dan meer op hun gemak. Zo zou ik het zelf ook willen, als ik in hun positie zat.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy