Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Erik:

  Erik

  Medisch specialist (long) , 45 jaar
  Eigenschappen van Erik:

  Dit werk is het leukste wat er is. Ik ben als longarts de hele dag met mensen bezig en spreek zowel patiënten als collega’s. Veel ziekten in de longen zijn chronisch en gaan nooit meer over. Toch ga ik voldaan naar huis, je kunt mensen zo goed mogelijk laten functioneren door ze medicijnen of andere therapieën voor te schrijven.

  Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan het luisteren naar mensen. Soms biedt een luisterend oor al een hoop verplichting. Met sommige patiënten bouw je een band op. Zo heb ik al negen jaar een dame onder behandeling. Inmiddels gaat het zo goed met haar dat ze niet meer terug hoeft te komen. Het voelt in zo’n geval echt alsof ik afscheid neem van iemand die ik goed ken.

  De zorg is echt niet zo suf als sommige mensen zich voorstellen. Het is uitdagend werk en geeft ongelofelijk veel voldoening. Ik pleit er wel voor mensen meer salaris te betalen. Verpleegkundigen hebben bijvoorbeeld een hele verantwoordelijke baan. Betaal die mensen daar ook naar.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy