Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Gerlinde:

  Gerlinde

  Buurtwerker sport , 28 jaar
  Eigenschappen van Gerlinde:

  Eerder werkte ik als gymdocent. Daar ontdekte ik dat ik het heel interessant vind om mensen die aan ‘het randje van de samenleving’ staan, te motiveren om positief in het leven te staan. Sport en beweging is daarvoor een uitstekend middel. Zo organiseren mijn collega’s en ik bijvoorbeeld het evenement Summer Break. Vier dagen lang zijn er allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, welzijn en leefstijl. Daarnaast kunnen mensen op het evenement kennismaken met verschillende organisaties en verenigingen. Dat is belangrijk, want mensen vragen niet altijd snel hulp als ze dat nodig hebben. Op deze manier komen we gemakkelijker met ze in contact en kunnen we ze verder helpen.

  Als docent was ik gewend om volgens een rooster te werken. In deze baan ligt mijn agenda helemaal open. Mijn werkweek is daardoor heel afwisselend. De ene dag organiseer ik een voetbaltoernooi voor de buurt en de andere dag tekenen we een hinkelpad op de stoep. Ook geef ik advies op scholen over een gezonde levensstijl en help ik motorisch minder ontwikkelde kinderen om meer te bewegen. Bewegen is voor jongeren niet alleen gezond: ze krijgen er ook meer zelfvertrouwen van. In de toekomst kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijker meedoen met een spel en soms worden ze daardoor zelfs minder gepest.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy