Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Dorien:

  Dorien

  Verpleegkundige
  Eigenschappen van Dorien:

  Ik ben Dorien en werk sinds september 2019 als verpleegkundige bij de afdeling algemene Chirurgie, Urologie en Plastische chirurgie van een ziekenhuis. In 2018 ben ik vanuit België naar Nederland verhuisd. Om mij te oriënteren welk specialisme mij het meeste aanspreekt, heb ik eerst een jaar in een flexpool gewerkt.

  Er zijn een aantal verschillen tussen België en Nederland wat verpleegkundige technieken, omgangsvormen en opleiding betreft. De technieken zijn soms net wat anders, evenals de benamingen van bepaalde soorten medicatie. Dat is geen belemmering en dat leer je gaandeweg. Wat de omgangsvormen betreft wordt in België meer rekening gehouden met hiërarchie. Artsen worden aangesproken met u en er is een duidelijke afstand tussen de artsen en het overige personeel. In Nederland is deze omgang informeler en vriendelijker. Dat zegt overigens niets over de professionaliteit en de deskundigheid, die is in beide landen hetzelfde.

  De Belgische HBO opleiding verpleegkunde ligt qua niveau tussen de Nederlandse MBO en HBO opleiding in. Daarom ben ik nu begonnen met de HBO opleiding die het ziekenhuis aanbiedt. Het is pittig omdat ik fulltime werk, maar het bevalt uitstekend.

  Ons team ontvangt regelmatig positieve berichten van patiënten over hun verblijf op onze afdeling. Zo ontvingen we onlangs ook een bedankbrief van een arts omdat wij één van zijn patiënten zo goed hadden verpleegd. Die berichten laten zien dat wij een verschil maken voor de patiënt en goed bezig zijn. Dat geeft voldoening en maakt dat ik trots voel. Wat ik ook erg leuk vindt is als een patiënt mij bij een heropname herkend als de vriendelijke Belgische. Heerlijk toch!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy