Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ridaika:

  Ridaika

  Verzorgende IG , 33 jaar
  Eigenschappen van Ridaika:

  Als Verzorgende IG in een kleinschalige woonvorm voor ouderen werk je heel zelfstandig op een woning, maar heb je tegelijkertijd wel altijd een vast team van collega’s op wie je terug kunt vallen of met wie je kunt overleggen. Soms lijkt het wel een beetje op een grote familie in een groot huis. we doen het huishouden in de appartementen zelf, de bewoners helpen mee met koken.

  Ondanks de kleinschaligheid en huiselijke sfeer, kan het voor sommige mensen best moeilijk zijn dat ze zo afhankelijk zijn. Een van onze bewoonsters woonde vroeger altijd op zichzelf, maar kan zich nu niet meer zelfstandig redden. Dat is lastig voor haar om te accepteren. Ik begrijp dat heel goed - zelf zou ik dat ook vinden. Nu ze hier woont, kan ik haar echter wel weer wat kwaliteit van leven bieden. Dat geeft mij veel voldoening.

  Kwaliteit van leven is voor mij meer dan zorg alleen. Je bent degene die ze het vaakst zien, dus je luistert naar hun verhalen, je troost ze bij verdriet, je geeft ze een knuffel. Ik vind het belangrijk dat een mens kan doen wat hij of zij altijd heeft gedaan in het leven, al is dat maar in het klein. Als een mevrouw het vroeger belangrijk vond om er goed uit te zien, dan zorg ik ervoor dat haar haar goed zit, ik lak haar nagels en breng wat make up aan. Dat stukje welzijn is ontzettend belangrijk.

  Ik denk daarbij altijd: hoe zou ik het zelf willen?

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy