Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Jitske:

  Jitske

  Verpleegkundige verslavingszorg en detox afdeling
  Eigenschappen van Jitske:

  Mensen die bij ons binnenkomen zijn onder invloed van drugs en willen afkicken. Als verpleegkundige meet ik de eerste drie dagen vooral hun bloeddruk. Als ze wat langer bij ons verblijven, worden de cliënten vaak erg emotioneel omdat hun gevoelens weer terugkeren. Op zo’n moment vind ik het heel belangrijk om hen wat extra liefde en aandacht te geven. Cliënten zitten echt in een rotperiode als ze bij ons komen.

  Ik ben een echte verpleegkundige. Daarom vind ik mijn huidige baan heel leuk. Onze cliënten worden vaak heel ziek vanwege het afkickproces. Wij zorgen ervoor dat ze zich weer goed voelen, zodat ze verder kunnen met hun behandeltraject. Verder is mijn doel als groepsbegeleider dat ze hun dag- en nachtritme weer oppakken en medicatie innemen.

  Ik heb de versnelde verpleegkunde mbo 4-opleiding gedaan. Destijds koos ik voor deze studie omdat ik na mijn middelbare school niet zo goed wist wat ik wilde worden. Uiteindelijk heb ik me gericht op de psychiatrische hulpverlening omdat ik dat heel interessant bleek te vinden. De zorg is zo enorm breed dat er altijd wel wat leuks te vinden valt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy