Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Rachel:

  Rachel

  Ambulant hulpverlener , 30 jaar
  Eigenschappen van Rachel:

  Ik help bij de dagelijkse zorg en alles wat verder op een dag voorbijkomt voor mijn cliënten . Dat is bijvoorbeeld het opstaan, ontbijt, een tandartsbezoek, de kapper, iets financieels, een dagbesteding. De mensen met wie ik werk zijn oudere verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Vanwege hun leeftijd komen er ook somatische klachten bij.

  “Om als persoonlijk begeleider van cliënten met een meervoudige beperking nog beter te kunnen observeren en signaleren, doe ik naast mijn werk de opleiding tot verpleegkundige.”

  Elke dag is anders tussen deze mensen, omdat ze ook allemaal zo anders zijn. Ze zijn ontzettend eerlijk en puur en zeggen altijd direct wat ze vinden. Zit ik een dag wat minder lekker in mijn vel, dan reageren ze daar meteen op. Het zijn de kleine dingen die mij energie geven: een lachje, of een bepaalde blik waaraan ik zie dat ze tevreden zijn. De eigengereidheid van een cliënt met downsyndroom, die nu aan het dementeren is - zij probeert eten dat ze niet lekker vindt, te verstoppen. Of de cliënt die naar het ziekenhuis moest en niet wilde slapen voor ik hem kon geruststellen dat ik met hem mee zou gaan. Of de gesloten bewoner die heel weinig accepteert van anderen maar wel naar mij komt om zijn haren te laten knippen. Dat blijk van vertrouwen betekent veel, voor zowel de cliënt als voor mij.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy