Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Winston:

  Winston

  Begeleider Flexpool , 30 jaar
  Eigenschappen van Winston:

  Ik heb me gespecialiseerd in mensen met complexe gedragsproblemen. Voor mij is het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten. Sommige cliënten kunnen bijvoorbeeld agressief zijn, waardoor andere mensen afstand houden. Ik vind het juist heel prettig om wel naast iemand te gaan zitten. Door goed op lichaamstaal te letten, kan je vaak al iemand kalmeren voordat het uit de hand loopt.

  Ik werk als flexwerker en kwam bijvoorbeeld op een groep waar een meisje was. Iedereen was bang voor haar. Bij binnenkomst werd ik gewaarschuwd dat ik bij haar uit de buurt moest blijven. Ik keek haar aan en dacht: “je hebt gewoon nodig dat iemand bij je komt zitten”. Dat heb ik gedaan en op een gegeven moment werd het zo gezellig dat ze anderhalf uur lang een lachstuip kreeg.

  Als flexwerker heeft mijn werk extra veel variatie; vandaag doe ik dagbesteding, morgen werk ik op een woongroep. Ik heb daar bewust voor gekozen, want op die manier blijf je jezelf ontwikkelen. Alhoewel ik flexibel inzetbaar ben, heb ik wel gewoon een contract met een vast aantal uren. Daarnaast kan ik zelf aangeven wat ik het liefste doe. Ondanks die afwisseling, blijft de band met mijn collega’s wel enorm sterk. Je moet elkaar blind kunnen vertrouwen. Ik werkte even in een ander bedrijf en toen ik terugkwam vlogen collega’s me om mijn nek. “Hey, je bent er weer!?, riepen ze. Dat is fijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy